Haber Nedemek?

Derğerli haber okuyucu haber nedemek ? Haber sözü Türkçe'de "bilgi, birinci elden bilinen şey" manasına gelir. Arapça χbr kökünden gelen χabar خبر z "bilgi, birinci elden bilinen şey" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça χabara خبر z "denedi, sınadı, tanıdı, şahsen yaşayarak öğrendi" fiilinin masdarıdır. Haber sözü tarihte bilinen birinci sefer haber Atebet-ül Hakayık (1300 yılından önce)bihaber "[Fa bī-χabar] habersiz" [ Aşık Paşa, Garib-name (1330) ]haberdar "[Fa χabar-dār] haberli" [ ÖM (1437) : Bugün hüsn mestisin χaber-dār olmaduŋ benden ] yapıtında yer almıştır. Haber sözü Türkçe'de "" manasına gelir. Haber sözü Türkçe'de "Yüklem." manasına gelir. Bu sözün kökeni ve detaylı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Haber söz kökenini göstermek için tıklayın. Dip Notlar Sözcüğün kesin kökeni bir Akdeniz yahut Sami lisanında "su kabağı, susak" olmalıdır. Karş. Latince cucurbita (su kabağı, susak) ve Latince ucumis/cucumeris (hıyar). Latince sözcükler bilinmeyen bir lisandan alıntıdır. Benzer Aramalar Bu söze emsal birtakım sözlere göz atın; haber, haberdar, haber ajansı, haber bülteni, haber ofisi, haber kaynağı, haber kipi, haber merkezi, haber stüdyosu, haberci

BlackBerry için bir son daha!

 

BlackBerry için bir son daha!

BlackBerry’nin 5G destekli yeni bir modelle karşımıza çıkacağı haberlerinin ardından gelen iddialar, bu telefonun gerçek olmayacağını söylüyordu. Ve şimdi bu iddia doğrulandı, neden bir 5G’li BlackBerry göremeyeceğimizi de öğrenmiş olduk.


Google, Chrome İçinde Depolanan Şifrelere Not Ekleme Özelliğini Test EdiyorGoogle, tarayıcısı Chrome için yeni bir özelliği daha test ediyor: Depolanan şifrelere not eklemek….

Yıllardır şirket hakkında gelen haberler adeta BlackBerry’nin ağır ağır öldüğünün bir göstergesi. Kısa bir süre önce patent haklarını da satan şirkete bir darbe de 5G destekli BlackBerry için anlaşma yaptığı OnwardMobility‘den geldi.

Bir süre önce 5G’li bir BlackBerry için OnwardMobility ile anlaşmaya varılmış ve böylece marka adına belki de hayata dönmek için son bir adım atılmıştı fakat bu da yetmedi. OnwardMobility, web sitesinden yaptığı açıklamada 5G destekli BlackBerry projesinin resmen öldüğünü duyurdu. Bunun nedeni ise, şirketin tamamen kapanacak olması.

Şirketin yaptığı açıklama şu şekilde: “OnwardMobility’yi ilk başlattığımızdan beri bize verdiğiniz muazzam destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz. Ancak, OnwardMobility’nin kapanacağını ve artık fiziksel klavyeli ultra güvenli bir akıllı telefon geliştirmeye devam etmeyeceğimizi duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz.

Lütfen bunun aceleyle aldığımız bir karar olmadığını bilin. Bu haberle ilgili hayal kırıklığınızı paylaşıyoruz ve sizi temin ederiz ki, bu umduğumuz bir sonuç değil.

Bu projede yorulmadan çalışan deneyimli profesyonellerden oluşan ekibe ve bu yolculuk boyunca bizi destekleyen sadık hayranlarımızın ve ortaklarımızın her birine inanılmaz derecede minnettarız.

Hepinizle çalışmak, yorumlarınızı ve geri bildirimlerinizi duymak bir zevkti. Tüm desteğiniz için teşekkür ederiz.”

Önceki HaberÖlüm Anında Ne Oluyor? Bilim İnsanları İlk Kez Görüntüledi

Sonraki HaberIntel, “Cesur” Yol Haritasını Açıkladı

Yorumlar

Juventus'tan temelli ayrılmaya hazırlanıyor.

Premier Lig şampiyonluğu kazanan Sterling,

Evcil Hayvanınız İyi Bir Terapi Hayvanı Olabilir mi?

Melis Sezen’i gaye gösteren eski MHP’li vekil Ahmet Çakar’a oyunculardan reaksiyon