Haber Nedemek?

Derğerli haber okuyucu haber nedemek ? Haber sözü Türkçe'de "bilgi, birinci elden bilinen şey" manasına gelir. Arapça χbr kökünden gelen χabar خبر z "bilgi, birinci elden bilinen şey" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça χabara خبر z "denedi, sınadı, tanıdı, şahsen yaşayarak öğrendi" fiilinin masdarıdır. Haber sözü tarihte bilinen birinci sefer haber Atebet-ül Hakayık (1300 yılından önce)bihaber "[Fa bī-χabar] habersiz" [ Aşık Paşa, Garib-name (1330) ]haberdar "[Fa χabar-dār] haberli" [ ÖM (1437) : Bugün hüsn mestisin χaber-dār olmaduŋ benden ] yapıtında yer almıştır. Haber sözü Türkçe'de "" manasına gelir. Haber sözü Türkçe'de "Yüklem." manasına gelir. Bu sözün kökeni ve detaylı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Haber söz kökenini göstermek için tıklayın. Dip Notlar Sözcüğün kesin kökeni bir Akdeniz yahut Sami lisanında "su kabağı, susak" olmalıdır. Karş. Latince cucurbita (su kabağı, susak) ve Latince ucumis/cucumeris (hıyar). Latince sözcükler bilinmeyen bir lisandan alıntıdır. Benzer Aramalar Bu söze emsal birtakım sözlere göz atın; haber, haberdar, haber ajansı, haber bülteni, haber ofisi, haber kaynağı, haber kipi, haber merkezi, haber stüdyosu, haberci

Melis Sezen’i gaye gösteren eski MHP’li vekil Ahmet Çakar’a oyunculardan reaksiyon

 

Melis Sezen’i gaye gösteren eski MHP’li vekil Ahmet Çakar’a oyunculardan reaksiyon

Altın Kelebek törenindeki kıyafeti nedeniyle oyuncu Melis Sezen’i amaç gösteren eski MHP’li vekil Ahmet Çakar’a arka arda reaksiyon geliyor. Oyuncu Celil Nalçakan, “Sayın Ahmet Çakar, kurduğunuz cümle tacizciyi tecavüzcüyü cesaretlendirir” dedi.

Eski MHP milletvekili Ahmet Çakar oyuncu Melis Sezen’i, geçen yıl Altın Kelebek ödül merasiminde giydiği kıyafet nedeniyle gaye almıştı.

 

Akit TV’de yayınlanan programa katılan Çakar, “Bu ‘Sadakatsiz’ isimli dizide oynayan bir kız var. İsmini falan bilmem. Geçen gün bir galaya çağırdılar. Bir kıyafet giymiş o kıyafet kanunen kabahat. Zira göğüs dekoltesi büsbütün açık toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok” demişti.

“GÖZ KAPAKLARINI KULLANMASINI TAVSİYE EDİYORUM, KAPATIRSA BİR ŞEY GÖRMEZ”

Ahmet Çakar’ın kelamlarına oyunculardan reaksiyon geldi. Toplumsal medyadan paylaşılan reaksiyon iletilerinden kimileri şu halde:

Oyuncu Gonca Vuslateri: İçimde hiç büyümeyen bir sütyensiz yatıyor.. Onu korumalıyım

Oyuncu Ümit Erdim: Melis Sezen’in bedeni ile ilgili açıklama yapma gereği hisseden ex milletvekili şahsa kendi uzvu olan göz kapaklarını kullanmasını tavsiye ediyorum. Kapatırsa bir şey görmez. Mental yapısı ile ilgili de kendisine şifa diliyorum inşallah düzelir. Allah yardımcısı olsun.

“KURDUĞUNUZ CÜMLE TACİZCİYİ TECAVÜZCÜYÜ CESARETLENDİRİR”

Oyuncu Mert Fırat: Melis Sezen elbiseniz açık ya da kapalı kimseyi ilgilendirmez. Umarım etkilenmezsiniz bu izansızlıklardan… Bayanın gülmesine, istediği üzere giyinmesine, hayır demesine alışacaksınız.

Oyuncu Celil Nalçakan: Ben, Melis Sezen kardeşime baktığımda, yalnızca aldığı mükafatın heyecanıyla hepimizi tebessüm ettiren samimiyetini gördüm. Sayın Ahmet Çakar, sizin kurduğunuz ‘sen o denli giyinirsen başına da bunlar gelir’ anafikirli cümle, tacizciyi tecavüzcüyü cesaretlendirir.

 

 

 

 

Yorumlar

Juventus'tan temelli ayrılmaya hazırlanıyor.

Premier Lig şampiyonluğu kazanan Sterling,

Evcil Hayvanınız İyi Bir Terapi Hayvanı Olabilir mi?